Vanhan musiikin laulu- ja soitinyhtye SONUS BOREALIS

- - -

Esittely

Vanhan musiikin laulu- ja soitinyhtye Sonus Borealis piti ensimmäisen konserttinsa Imatralla pääsiäisenä 1999. Sittemmin yhtye on esiintynyt useita kertoja vuodessa eri puolilla Suomea. Sonus Borealiksen ohjelmisto ulottuu keski­ajalta aina barokkiin asti, pääpainon ollessa 1500–1600-lukujen musiikissa.

Yhtyeen kokoonpano vaihtelee muutaman hengen soitin­ryhmästä aina lähes kolmikymmenhenkiseen laulu- ja soitin­yhtyeeseen riippuen esitettävästä ohjelmistosta. Yhtyeen muusikot ovat pääosin lähtöisin Imatralta tai muualta Etelä-Karjalasta. Yhtyeeseen kuuluu niin musiikin harrastajia, ammatti­opiskelijoita kuin ammattilaisiakin, ja sen taiteellisena johtajana on alusta alkaen toiminut kanttori Johannes Vesterinen, joka on myös yhtyeen perustaja.

Johannes Vesterinen

Johannes Vesterinen (s. 1979) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin osastolta syksyllä 2003. Tällä hetkellä hän toimii Imatran seurakunnan Imatran­kosken kirkkoalueen kanttorina. Hän on opiskellut urkujensoittoa Olli Porthanin ja Markku Mäkisen, cembalonsoittoa Anssi Mattilan sekä sävellystä Jukka Tiensuun ja Harri Viitasen johdolla. Vesterinen on menestynyt lukuisissa kansallisissa sävellys­kilpailuissa (mm. Uussävel-kilpailun 1. sija vuonna 2005). Hän on konsertoinut eri puolilla maatamme urkurina ja cembalistina sekä solistisesti että kamari- ja orkesteri­muusikkona. Ensim­mäistä kertaa vuonna 2001 Imatralla järjestetty elokuinen vanhan musiikin tapahtuma Vanhassa vara parempi! on Vesterisen alullepanema ja organisoima.